Sadno drevje

Hruševa rja

hruseva_rjaHruševa rja je sicer manj nevarna glivična bolezen, proti kateri navadno niti ne škro­pimo, saj se sorazmerno redko pojavlja. Omenjamo jo predvsem zato, ker včasih nastanejo močni napadi v vrtovih, v bližini parkov ali pokopališč, kjer goje smrdljivi brin in druge okrasne vrste brina. Gliva namreč potrebuje za popoln razvoj dve rastlini gostiteljici - hruško in smrdljivi ali kakšen drug brin, nikoli pa ne napade na­vadnega brina.N zgornji strani hruševega listja se navadno junija pokažejo značilne rdeče, 0,5 do 1 cm velike, okrogle pege s črnimi pikica­mi. Na istem mestu opazimo na spodnji listni strani rumene mesnate kraste, pozne­je se tam razvijejo svetlorjave, stožčaste, do 2 mm visoke tvorbe, ki ob straneh mre­žasto razpokajo.
Na brinu nabreknejo vejice, po drugi po­mladi pa se na njih pokažejo rjavkaste, želatinaste bradavice. Brin je lahko vir okužbe za hruševo rjo nekaj let, dokler se zaradi bolezni ne posuši.Najuspešneje preprečimo to bolezen, če ne sadimo hrušk v bližini brinja ali pa če vsaj na razdalji 100 m odstranimo brin. Če se bolezen vztrajno pojavlja v večjem obsegu, škropimo po cvetenju kakor proti škrlupu, pri čemer dajemo prednost predvsem di­thanu M-45 ali baycoru ali  polyramu DF.

Ameriške borovnice

 

Prodaja različnih

sort ameriških borovnic.

 

Na voljo so tudi

starejše, večje sadike,

ki obilo obrodijo že v istem letu

več,...

Hitri kontakt

Drevesnica Podobnikar

Brezje pri Dobrovi 48

1356 Dobrova

 

TEL.: 01 364 31 95
GSM:

041 841 843

031 293 559

E-POŠTA:

prodaja@drevesnica-podobnikar.si

VELEPRODAJA SADIK

20151028 083234 2

Naročila že sprejemamo !

 Več na www.okan.si

OKRASNE SADIKE

CIPRESE THUYA SMARAGD

Lastna proizvodnja sadik

 

ciprese p web

 Ugodne cene

Pokličite 031-293-559

več na www.okan.si

CITRUSI

LIMONE , POMARANČE

MANDARINE, KLEMENTINE,

KUMKUAT

 

Sadike bodo v prodaji

spomladi!

 

POKLIČITE NA 041/841-843

 

 


RSS

Članov : 2
Vsebina : 111
Števec pogledov vsebine : 2883228
Dodajte zaznamek: Digg Dodajte zaznamek: Del.icoi.us Dodajte zaznamek: Furl Dodajte zaznamek: Yahoo Dodajte zaznamek: Google
Drevesnica Podobnikar © Vse pravice pridr�ane
powered by: agivu.com
agivu.SHOP