Sadno drevje
Domov O podjetju

O podjetju

drevesnica_stara1

 

 

Naša drevesnica je podjetje z dolgoletno tradicijo in  izkušnjami, saj se ukvarja s proizvodnjo in prodajo sadnih sadik že od davnega leta 1913. Sedež podjetja je na kmetiji v Brezju pri Dobrovi, v okolici Ljubljane. Stoji čisto na obrobju vasi, okoli pa se razprostirajo travniki, njive in pašniki.

 

oci_1

 

V naši ponudbi se danes nahaja okoli 60 sort jablan, 30 sort hrušk (na različnih podlagah), približno 15 sort  sliv, češenj in breskev, kupite lahko vse od jagodičevja, lupinarjev pa do južnega sadja. Vsaka sadika vsaj v prvih letih potrebuje oporo (nekatere celo življenje), za to je najboljši in najbolj bambusev količek, ki ga lahko obenem tudi kupite pri nas, za zaščito korenin pred voluharjem ali debla pred divjadjo pa se dobijo zaščitne mreže. Ob sajenju priporočamo gnojenje z uležanim hlevskim gnojem.

 

Odlikujemo se po vzgoji in prodaji večletnih sadik (tudi 2 in 3-letne), katere že drugo leto po presajanju obrodijo, nekatere pa obrodijo tudi že v drevesnici.

 

dscf0578

 

 

Drevesnica je bolj ali manj v hribovitem predelu, tako, da so sadike vzgojene na slabih težkih tleh in malo višji nadmorski višini. To zagotavlja boljšo kakovost sadilnega materiala, ker se rastline iz višje ležečih nadmorskih višin hitreje prilagodijo na razmere nižjih nadmorskih višin in obratno.

 

 

dscf4655

 

 

Rastline so prilagojene na naše talne in podnebne razmere saj so vzgojene na domačih tleh. Pomembna razlika pri vzgoji naših sadik od    ostalih drevesnic je pridelava po biodinamičnih metodah, ki izboljšujejo vitalnost sadik (boljša kvaliteta, večja odpornost,...).Pridelava tovrstne vzgoje je v Evropi in drugod po svetu vedno bolj cenjena.

 

 

 

Urejeno je tudi varstvo rastlin, kar pogojuje dovoljenje za izdajo potnih listov, rastline so opremljene z vzdržljivimi etiketami oz. rastlinskimi potnimi listi.

 

Kadar pa potrebujete le kakšen strokovni nasvet, se lahko oglasite pri nas, pokličete po telefonu, ali pošljete vprašanje preko e-pošte.

 


 

Razne slike iz drevesnice...

 

Večletne sadike jablan sorte IDARED
riletna sadika nashi sorte SHEINSEIKI
Figa v zavarovanjem prostoru pri nas vsako leto 2 x obrodi
Vzgoja magnolij - slika iz leta 1961

sadike_obrodile_drevesnici

nashi_s_plodovi

figa_v_rastlinjaku

stara_mama

Ameriške borovnice

 

Prodaja različnih

sort ameriških borovnic.

 

Na voljo so tudi

starejše, večje sadike,

ki obilo obrodijo že v istem letu

več,...

Hitri kontakt

Drevesnica Podobnikar

Brezje pri Dobrovi 48

1356 Dobrova

 

TEL.: 01 364 31 95
GSM:

041 841 843

031 293 559

E-POŠTA:

prodaja@drevesnica-podobnikar.si

VELEPRODAJA SADIK

20151028 083234 2

Naročila že sprejemamo !

 Več na www.okan.si

OKRASNE SADIKE

CIPRESE THUYA SMARAGD

Lastna proizvodnja sadik

 

ciprese p web

 Ugodne cene

Pokličite 031-293-559

več na www.okan.si


Članov : 2
Vsebina : 111
Števec pogledov vsebine : 2883264
Dodajte zaznamek: Digg Dodajte zaznamek: Del.icoi.us Dodajte zaznamek: Furl Dodajte zaznamek: Yahoo Dodajte zaznamek: Google
Drevesnica Podobnikar © Vse pravice pridr�ane
powered by: agivu.com
agivu.SHOP